Masaže

Medicinska masaža

Medicinska masaža dio je fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu radi manipulacije tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom). Izvodi se rukama radi izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te protok krvi i limfe.

Sportska masaža

Sportska masaža posebno je usmjerena na mišiće i dijelove tijela koji su tijekom tjelovježbe najviše izloženi naprezanjima. Nakon napornog treninga mišići, tetive i ligamenti izloženi su mikro ozljedama koje tijelo liječi proizvodnjom kolagena. Sportskom masažom ubrzava se oporavak organizma nakon tjelovježbe, zagrijavaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija i ubrzava uklanjanje štetnih tvari i mliječne kiseline iz organizma. Ova vrsta masaže održava mišiće zdravima i gipkima, čini ih manje podložnima ozljedama, povećava opseg pokreta i snagu ozlijeđenih mišića, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima za nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.

Relax masaža

Relax masaža blaga je i ugodna masaža koja opušta organizam i uravnotežuje protok energije. Cilj joj je njegovanje tijela radi podizanja sveopćeg zdravstvenog stanja, a služi i za uklanjanje stresa i premora te za opuštanje mišića.

Masaža lica

Masaža lica poboljšava mikrocirkulaciju kojom se svjež kisik i hranjive tvari dovode do stanica te poboljšava tonus mišića lica. Ona opušta očne mišiće, čija napetost može uzrokovati glavobolje i migrene te dovodi do mentalnog opuštanja i smanjenja tjeskobe.

Masaža stopala

Masaža stopala stimuliranjem, masažom i akupresurom određenih područja na stopalima, koja su energetski i refleksno povezana s određenim organima i tjelesnim sustavima, uklanja energetske blokade i bolove, poboljšava cirkulacija i regulira rad tih istih organa i tjelesnih sustava. Ova masaža također je izvrstan izbor za regeneraciju umornih, bolnih i teških nogu.