Masaže

Medicinska masaža

Medicinska masaža dio je fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu radi manipulacije tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom). Izvodi se rukama radi izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te protok krvi i limfe.

medicinska masaža
sport massage

Sportska masaža

Sportska masaža posebno je usmjerena na mišiće i dijelove tijela koji su tijekom tjelovježbe najviše izloženi naprezanjima. Nakon napornog treninga mišići, tetive i ligamenti izloženi su mikro ozljedama koje tijelo liječi proizvodnjom kolagena. Sportskom masažom ubrzava se oporavak organizma nakon tjelovježbe, zagrijavaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija i ubrzava uklanjanje štetnih tvari i mliječne kiseline iz organizma. Ova vrsta masaže održava mišiće zdravima i gipkima, čini ih manje podložnima ozljedama, povećava opseg pokreta i snagu ozlijeđenih mišića, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima za nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.

Relax masaža

Relax masaža blaga je i ugodna masaža koja opušta organizam i uravnotežuje protok energije. Cilj joj je njegovanje tijela radi podizanja sveopćeg zdravstvenog stanja, a služi i za uklanjanje stresa i premora te za opuštanje mišića.

relax
anticelulitna

Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža podrazumijeva masažu nogu i stražnjice odabranom mješavinom medija koji djeluju na smanjenje celulita. Ona pospješuje cirkulaciju, izmjenu tvari u organizmu, učvršćuje tonus kože te ubrzava izbacivanje toksina i uklanjanje masnih stanica nakupljenih na kritičnim mjestima. Ova masaža poboljšava prokrvljenost dijelova tijela zahvaćenih celulitom i pospješuje izlučivanje suvišne tekućine.

Masaža lica

Masaža lica poboljšava mikrocirkulaciju kojom se svjež kisik i hranjive tvari dovode do stanica te poboljšava tonus mišića lica. Ona opušta očne mišiće, čija napetost može uzrokovati glavobolje i migrene te dovodi do mentalnog opuštanja i smanjenja tjeskobe.

masaza-lica
masaza-stopala

Masaža stopala

Masaža stopala stimuliranjem, masažom i akupresurom određenih područja na stopalima, koja su energetski i refleksno povezana s određenim organima i tjelesnim sustavima, uklanja energetske blokade i bolove, poboljšava cirkulacija i regulira rad tih istih organa i tjelesnih sustava. Ova masaža također je izvrstan izbor za regeneraciju umornih, bolnih i teških nogu.

Limfna drenaža

Limfna drenaža tretman je kojim se posebnim ručnim pokretima na određenim dijelovima tijela potiskuje nataložena međustanična tekućina. Limfnom drenažom potiče se rad limfnog sustava uslijed čega dolazi do bržeg izlučivanja štetnih tvari iz tijela i do izlučivanja suvišne tekućine. Ovaj tretman opušta tijelo i uklanja potencijalno prisutne natečenost i bol te sprječava stvaranje celulita i pomaže u njegovu uklanjanju.

limfna-drenaza