Grupni treninzi

Širok raspon grupnih treninga osmislili smo u želji da zadovoljimo potrebe i težnje svih profila naših članova.

Svi naši grupni treninzi pružaju iskustvo treniranja u motivirajućem i prijateljskom ozračju uz vodstvo stručnih trenera koji posebnu pozornost posvećuju pravilnom izvođenju vježbi kako biste postigli najveću korist od vježbanja.

Grupni treninzi održavaju se u tri dvorane smještene na četvrtom katu. Najveća je od njih dvorana za aerobik ukupne površine 200 m² u kojoj se održavaju treninzi namijenjeni većim skupinama vježbača. Osim dvorane za aerobik, na raspolaganju su još i dvorana za cycling koja je opremljena biciklima marke Schwinn te manja višenamjenska dvorana koja je predviđena za manje grupne treninge ili privatne treninge s osobnim trenerom.

S obzirom na njihovu težinu, svi grupni treninzi podijeljeni su u tri skupine, a to su:

HIIT/MUSCLES

Ova vrsta treninga podrazumijeva treninge visokog intenziteta namijenjene iskusnim vježbačima napredne kondicije i onima koji svoju kondiciju žele poboljšati. Sama kratica HIIT postala je sinonim za učinkovito sagorijevanje suvišnog masnog tkiva i uklanjanje vidljivih tjelesnih transformacija u vrlo kratkom roku, o čemu, pored mnoštva vježbača koji su isprobali ovu vrstu treninga, svjedoče i brojna ispitivanja i istraživanja. HIIT trening podrazumijeva izmjenu između kratkotrajnih intervala rada visokog intenziteta i manje intenzivnih intervala aktivnog ili pasivnog oporavka. Interval rada kreće se oko 90% od maksimalnog broja otkucaja srca u minuti, dok je interval oporavka (kada govorimo o aktivnom oporavku ili pauzi) oko 50% od maksimalnog broja otkucaja srca u minuti. Nakon odrađenog HIIT-a bazalni metabolizam veći je od onog nakon aerobnog treninga, što znači da tijelo dugo nakon ovakvog treninga troši masne rezerve, čak i u stanju mirovanja. Osim vidljivih estetskih promjena na tijelu, ova vrsta treninga dovodi do poboljšanja i povećanja snage, brzine, agilnosti, eksplozivnosti, ravnoteže i kardio-respiratornih sposobnosti.

CARDIO MEDIUM ZONE

Treninzi ove skupine optimalnog su intenziteta i rade se u aerobnoj zoni većeg intenziteta (70-80% od maksimalnog broja otkucaja srca u minuti). Aerobna aktivnost umjerenog intenziteta rezultira trenutačnim sagorijevanjem veće količine ukupnih kalorija i masti. Osim toga, ona jača respiratorne mišiće, povećava ukupan broj crvenih krvnih stanica, jača srčani mišić i time povećava učinkovitost pumpanja, poboljšava protok krvi kroz sve dijelove tijela, ima manje štetan utjecaj na zglobove te se može upotrebljavati kao aktivan oporavak od intenzivnih treninga. Ova vrsta treninga namijenjena je svim skupinama vježbača, kako naprednim vježbačima, tako i početnicima.

BODY & MIND

Ovoj skupini pripadaju treninzi namijenjeni opuštanju, jačanju i istezanju pojedinih dijelova tijela primjenom određenih pokreta i položaja. Oni dovode do pravilnog držanje tijela, poboljšavaju mišićni tonus i istodobno povećavaju fleksibilnost svih koštano-zglobnih struktura. Vježbe se izvode uz potpunu kontrolu pokreta, broj ponavljanja je malen, a glazba uz koju se izvode smirujuća. Zbog toga što je tempo izvođenja vježbi moguće prilagoditi pojedinim vježbačima, ovi su treninzi prikladni za velik broj vježbača neovisno o njihovoj dobi, vježbačkom iskustvu i razini utreniranosti.